Meny Vecka
Region Skåne: Helsingborg
VECKA
Måndag 2 Oktober
Lunch
Korv Stroganoff med broccoli och vaxbönor och (ris)
Pastasallad med ost, majs och basilika
Krämig citronkyckling med broccoli- och vaxbönor (kokt potatis)
Ananasfromage med citron
Rabarberkräm
Middag
(Spagetti) med köttfärssås och gröna ärtor
Krämig tomatsoppa med vita bönor, pumpakärnor. Mjuk smörgås med ost
Laxpudding med dillsås och gröna ärtor
Tisdag 3 Oktober
Lunch
Nötskavsgryta med zucchini och purjolök, blomkål och (kokt potatis)
Moussaka med sojafärs, aubergine och potatis, blomkål
Ost- och broccolisoppa med skinktopping. Smulpaj med krusbär, vaniljsås
Smulpaj med krusbär, vaniljsås
Jordgubbsmousse
Middag
Kycklingfärslimpa med örtagårdssås, morotsklyftor och (kokt potatis)
Vegobullar i teriyakisås med morotsklyftor och (ris)
Inlagd sill med ägghalva, gräslöksgräddfil och (kokt potatis)
Onsdag 4 Oktober
Lunch
Fisk i ugn med spenat- och gräslökssås, trädgårdsbönor och (kokt potatis)
Prästostpaj med picklade grönsaker och trädgårdsbönor
Chili con carne med köttfärs och bönor, trädgårdsbönor och (ris)
Limepaj på digestivebotten
Mangopannacotta
Middag
Mildrökt kassler med picklad rödlök, gröna ärtor och (krämig potatissallad)
Morotsbiff med kall örtsås, ärtor och (potatismos)
Röd currygryta med kyckling, kokosmjölk, blomkål och paprika, gröna ärtor och (ris)
Torsdag 5 Oktober
Lunch
Kycklinglårfilé med balsamicosås, brytbönor och (klyftpotatis)
(Pasta penne) med tomatsås och salladsost, brytbönor
Potatis- och purjolökssoppa med tärnat bacon. Pannkaka med sylt och vispad grädde
Pannkaka med sylt och vispad grädde
Chokladcrème med rostad kokos K
Middag
Kalvjärpar med gräddig sås, gula och röda morötter och (kokt potatis)
Nudelwok med Quorn, bambuskott och sojasås med lime och ingefära
Ugnsstekt frukostkorv med (persiljestuvad potatis), morötter
Fredag 6 Oktober
Lunch
Panerad fiskfilé med remouladsås, broccoli och (kokt potatis)
Sojabitar i currysås med broccoli och (ris)
Biff Lindström med kapris och rödbetor, skysås, broccoli och (kokt potatis)
Digestivekex med svensk hårdost och vindruvor
Drottningkräm
Middag
Fläskgryta med selleri och örter, majskorn och (kokt potatis)
Taco med sojafärs, riven ost, salsasås och tortillabröd
Taco med nötfärs, riven ost, mild salsa, majs och tortillabröd
Lördag 7 Oktober
Lunch
Skånsk kalops med morötter, blomkålsmix och (kokt potatis)
Shepherds pie- potatismostoppad sojafärssås med ärtor och morötter, blomkålsmix
Ostgratinerad falukorv med tomatsås, blomkålsmix och (potatismos)
Banankaka med färskosttopping
Inlagda persikor med kardemummagrädde
Middag
Färskostgratinerad köttfärs med gräddig sås, gröna ärtor och (kokt potatis)
Linsbiffar med solrospesto, gröna ärtor och (varm kvarngrynsallad)
Fisk med citronsås, strimlade grönsaker, gröna ärtor och (potatismos)
Söndag 8 Oktober
Lunch
Kycklinginnerfilé i kokosmjölk "Tikka masala", morötter, brytbönor och (ris)
Färslimpa på ärta med skysås,morötter, brytbönor och (potatismos)
(Pasta) med ost- och skinksås, kokta morötter och brytbönor
Klassisk chokladmousse med hackad choklad
Vaniljcheesecake
Middag
Laxfärsbiff med kall örtsås, rostade grönsaker och (kokt potatis)
Sojakorv Stroganoff med rostade grönsaker och (ris)
Köttfärspaj med paprika, kall basilikasås och rostade grönsaker
Med reservation för ändringar